Tidtrøyte

God formiddag på en litt grå dag, men vinden har tatt seg “ei bolle” og trærne står i ro.

Må la tristhet parkeres og finne på no’ sann. Blogging er jo også tidtrøyte, så nok et innlegg fra fjellheimen.

Det har blåst rundt øra og «sørpeføre» har det vært, men med 10 plussgrader og sol, har jeg hatt lange og supre skiturer hver dag🌞👍💨

Et lite kaldt forfriskende glass på terrassen i går når dusjen var unnagjort gjorde heller ikke tilværelsen verre, nydelig inntil det skya over. Men da var det jo på tide å forberede mat (igjen…..) I går «very simple», men som alltid (nesten) godt 😋😋

Liten «light variant» av tapas. Alltid mye spekepølser, skinker, ost osv i kjøleskapet på hytta.  Og jeg hadde ferdig preppa pizzadeig i kjøleskapet og frossen butterdeig i fryseren. Da blei det detta til «middag» for 2 pers i dag:

Pestosnurrer:

1/2 deig ferigpizza

5 ss pesto (oppskrift følger)

1/2 beger fetaost m soltørka tomater

-bare å legge på deigen, rulle den som til kanelsnurrer, steke i ca 10 min på 220 grader. Enklere snurrer kan det ikke bli!

 

Pesto:

  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 1 ss pinjekjerner
  • 0,5 fedd hvitløk
  • ca. 0,5 dl olivenolje
  • 25 g revet parmesan
  • smak til m salt og pepper

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner.  Tilsett olje i en tynn stråle og bland med stavmikser. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper. Fy flate, dette er godt!!

Du har sikkert opplevd, som meg, at basilikumen er vanskelig å beholde fin i potta mer enn et par dager? Lag pesto før det er for seint og den må gå i søpla = god utnyttelse!

 

Butterdeigsbakte pølser og hvitløk

Ta butterdeigsplatene ut av fryseren og la tine i 20 min. Kjevle platene (kun i en retning) til 0,5 cm tykkelse (ca). Del de i tre «remser» og pakk inn med hhv hermetiske hvitløksfedd og grillpølser delt i tre. Dypp dette i et sammenvispet egg og rull i sesamfrø. Stekes på 220 grader til de er gyllent brune! Ca 10 min.

Diverse spekemat, pepperrotkrem, ketchup & sennep, sylteagurker og du har et nydelig måltid! Enklere og bedre kan det knapt bli👍

Pepperrotkrem:

  • 1,5 dl lettrømme
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ss revet pepperrot fra tube eller mer om du liker det litt sterkere
  • smak til m salt og pepper

 

 

Nå venter nye påskeeventyr på Imingfjell i strålende sol og lite vind. Der blir det «Camp Imingfjell», utendørs vennetreff og langtur. Rapport kommer seinere i påska🐣🌞⛺️

Ha noen fine påskedager, nyyyt! Xoxo Lise

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg