Så ta nå for filler’n å vask fua da!!!

God ettermiddag alle Korona berørte i Norges land og det er vi alle sammen, både tobeinte, firbeinte og hvor mange bein du enn har, -eller ikke har. Jeg har hatt noen intensive dager på jobb hvor jeg nesten utelukkende jobber med problemstillinger rundt Korona/COVID 19 og det vil nok fortsette en stund ennå.

Vi hadde planlagt hyttehelg og når hjemmekontor ble et faktum var jeg rask til å pakke og komme meg til fjells; altså i går kveld. Jeg jobber like effektivt fra hytta som hjemme, så det spiller ingen rolle. Ja det hadde allerede kommet en fraråding om “fritidsreiser”, men jeg anså ikke en time i bil til hytta som “fritidsreise”, men der tok jeg visst feil.

Så slår altså enkelte hyttekommuner til i dag med “IKKE REIS TIL HYTTA”!!! Så her er jeg da og føler meg som den største synderen ever.

Men her må jeg tillate meg noen betraktninger:

 • Det var allerede mange hyttefolk i fjellheimen når jeg kom ved 20 tiden i går kveld. Skal de reise hjem igjen da eller?
 • Jeg bor i den kommunen som har samme legevakt som min hyttekommune, så den saken er grei. Men jeg skal gå forsiktig på ski, slik at jeg ikke ligger skadet i fjellheimen og må hentes av ambulansehelikopter. Gikk på skitur uten Pascal i dag i fare for at jeg skulle bli dratt over ende å skade meg og som den middelaldrende dama jeg er med et litt skjørt skjelett så er jeg veldig forsiktig i utforkjøringer.
 • Jeg lover at jeg IKKE skal handle på nærbutikken; om jeg trenger forsyninger reiser jeg hjem til Kongsberg og handler der.
 • jeg er på ingen måte sjuk; har faktisk ikke følt meg bedre på lenge!!!

Så da sitter jeg her; ikke i kontakt med en sjel, nyser ikke på de jeg møter i skiløypa. Kan jeg bli her da eller?

Ikke har jeg hamstra en jævla dorull eller noe annet heller. Nei om jeg går tom for doruller og det ikke er en dorull å oppdrive i hele Norges land, får jeg heller sette fua i dusjen å vaske’a da. Eller bruke KLUT som jeg kjører i vaskemaskin så lenge det er vaskemiddel å få tak i…..

 

Ja, jeg mener at det er lov til å harselere med det meste og når folk går helt av skaftet og ikke ser seg “berga” blir jeg rimelig oppgitt. Godt å lese at noen i dagligvarebransjen nå begrenser til max “3 av hver”. Kanskje vi må flere turer til butikken da, men det blir vel ikke så mye annet å oppleve de nærmeste dagene og ukene annet enn at jeg tror det blir “stas” å komme seg en tur til butikken.

Ellers er jeg heeeelt rolig i forhold til at matforsyninga er ivaretatt. Bor sammen med en jeger og fangstmann så om det ikke er mer mat igjen i butikkhyllene tenker jeg nok at han tar rifla eller hagla på skuldra og setter seg i skauen til noe firbeint kommer i skuddlinje og sørger for mat på bordet. Eller han borrer hull i isen og setter seg til med skreppa og fiskestanga. Mr T kan bli en skikkelig “Hero” i disse dager.

 

Så skal det sies at jeg nok er såvidt kreativ på kjøkkenet at jeg nok skal få retter ut av det meste i skapene eller det jeg finner i skauen, om det så blir spikersuppe.

Tror nok ikke det blir så gæer’nt, men vi skal nok være forberedt på at alt ikke blir like enkelt som vi har hatt det.

Ha en fin kveld folkens, til tross for. Jeg blir nå her i fjellet til nøden eller eget ønske får meg til å snu nesa hjemover! xoxo, Lise

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg