Råd fra en «ekspert» til en “amatør”……

God kveld☺️

Håper alt er bra uansett om du befinner deg i et område som er rimelig «nedstengt». Her er det definitivt lukket og låst i omgivelsene og sosial omgang = 0. Nå handler det om å være kreative så vi ikje «går på vegga». Planlegger en utendørs «mini ekspedisjon» i morra som jeg tror blir både en helt ny opplevelse, kanskje litt «scary» (når det er første gang og du er både skau- og mørkredd), men gleder meg sjukt og planlegger i minste detalj, inkl måling av antall meter mellom trær. Nå kan du lure nå :-), kommer nok et lite innlegg på søndag om jeg ikke er helt utjamma☺️

Men; her har Mr T, heretter kalt amatøren😂, gjort et lite mat «stunt» som ikke gikk helt som tenkt…… Blir italiensk pizza i kveld, men litt småsultne på ettermiddagen, så han fant ut at han skulle diske opp med et lite mellommåltid; «Gambas ala pil pil» som egentlig er veldig godt, men ble nok ikke heeelt som hodet og gane hadde tenkt at det skulle bli…… Ja, ja, noen ganger må en feile for å lære og jeg som den «eksperten» jeg tror jeg er, har nå hatt en liten «leksjon» på hvor viktig det er å krysslese oppskrifter for å finne frem til hva som ser ut til å funke for hva du ønsker å oppnå som resultat. Har fått klar melding om at jeg er litt i overkant belærende, men noen ganger gjelder det å være litt ydmyk og legge seg litt flat, eller hva?  Men nå veit han ihvertfall hva han ikke skal gjøre neste gang (om det blir noen neste gang).

Men da kan jeg isteden dele en oppskrift på en ny rett jeg testa på min «enkvinne’s kveld» sist helg. Dette er litt nytt, noe jeg har lest om i flere varianter og hatt lyst til å prøve lenge. Konklusjonen er at det vil være å være en super rett av flere til en tapas anretning, eller en forrett, mer enn som en selvstendig rett. Men absolutt et godt tilskudd i min “kokebok” i fortsettelsen😋!

 

Krabbekaker med plomme- og chilidipp og sitron og chilimajones (4 personer)

Krabbekakene

  • 400 gram håndrenset krabbekjøtt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 5 ss brødkumme/griljermel + til å vende kakene i
  • 1 sjalottløk, finhakka
  • 1 vårløk, finhakka
  • 1/2 grønn chili, finhakka

Alt blandes, formes til små fine kaker. De er litt vanskelig å “samle” så mitt tips er å bruke hendene. Vendes i griljermel og stekes i godt smør til gyllen farge.

 

Plomme- og chilidipp (marmelade)

  • 3 røde plommer
  • 4 store røde chili
  • 350 g sukker
  • 1 1/4 dl eddik, 7%
  • 1,5 ts gelantin

Rens plommer og chili og del i fine biter (ikke for smått). Kok opp sukker og eddik til sukkeret er oppløst. Ha i plommer og chili og la det koke til det er mykt, ca 15 min. Ta av platen og ha i gelantin til det er oppløst. Sett til avkjøling. Husk at dette tykner mye når det blir kaldt, så ikke få “hetta” om det ser litt tynt ut i varm tilstand!

Sitron- og chilimajones

  • 1 egg
  • 2 ts srirachasaus
  • Saften av 1 sitron
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl solsikke/rapsolje

Bland egg, sriracha, sitronsaft og salt. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker til en majones i passe konsistens. Jeg bruker stavmikser til dette og det er ikke noe å vegre seg for, er gjort på 1-2-3!!! så kan du selvfølgelig “jukse” og bruke ferdig majones som du smakstilsetter med srirachasaus og sitron. Litt usikker på hvordan konsistensen blir da jeg ikke har “juksa” sjøl……

Ved servering hadde jeg litt hakket koriander (altså; koriander er en av mine favoritturter) og brukte resten av den grønne chilien over kakene. Plomme- og chilidippen har jeg også tenkt til å bruke til ost, den er bare heeelt nydelig, litt “hott”, men det er bare godt for maskineriet!

Men altså, nå må jeg begynne å kjevle pizzaleiver. Får klar beskjed fra Mr T om at han nå skal være “fritatt” etter mellomrettens “fadese”. Skulle bare ha sagt at det smakte fortreffelig forstår jeg………

Pizza har jeg forøvrig lagt ut oppskrift på i tidligere innlegg. Det finner du HER.

God fredd’a kveld folkens, kose dykkon! xoxo, Lise

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg