Påskens vakreste eventyr

Da er påsken 2021 historie🐣 Håper den har vært bra for de fleste, men la oss håpe at vi neste påske er ferdige med restriksjoner, anbefalinger og dette «annerledes livet» som har gjort at mye er satt på «hold», utsatt og mange kjenner på tristhet og sosial «avstumping».

Jeg og vi har i sum hatt en flott påske, vel har det vært mye vind, men må bare krumme nakken og tåle det. Som nevnt tok vi turen til Imingfjell for nye eventyr. Vakreste plass jeg vet om i “nærmiljøet”, men også rimelig værhardt. Et døgn på jakthytta og dag to var planen telt. Men det blåste opp og var meldt en del minus så vi fikk betenkeligheter. Med 0-soveposer forstod vi at å møte både vind og kulde i telt ikke ville bli en spesielt god opplevelse, så vi måtte bite i det sure eplet og kansellerte “Camp Imingfjell”. Ikke gitt opp planen, men vær og “opprusting” må være litt bedre på “førstereistur”.

Heldig er jeg som fikk oppleve denne soloppgangen….

 

Det neste eventyret var å gå på ski fra Imingfjell til hytta på Vegglifjell. Jeg var så heldig å møte en god bekjent, Mrs S, tilfeldig i skiløypa på Vegglifjell tidligere i påsken og fikk spørsmål om jeg kunne tenke meg å være med på denne turen. Det har jeg drømt om lenge, men sannsynligvis ikke vært i bra nok form selv om lysta har vært der. Nå burde jeg imidlertid være fysisk rusta for denne turen på 4 mil, har lagt bak meg over 1000 km denne skisesongen, så burde tåle 4 mil, selv om dette ville bli sesongens- og den lengste turen jeg har gått “ever”. Og Mrs S har gått turen flere ganger tidligere, så jeg fikk god info og ble godt forberedt.

Påskeaften så ut til å bli “perfekt” da vinden var helt innafor og sol fra morran til kveld. Det var noe harde løyper og skal sies at vi nok var litt “Bambi på isen” første 1,5 mila, var som en hyttenabo sa “er som å gå på en islagt parkeringsplass”……. Nå, SÅ ille var det ikke, men ja, rimelig hardt og innbitt konsentrasjon for å holde balansen og ikke møte bakken som kunne blitt et rimelig ublid opplevelse. Voksne damer og klart skjørere enn når vi var 20, må passe seg litt så ikke fjellets hjelpemannskaper må tilkalles og det blir flere uker rekonvalesens. Men 2 lykkelige damer ankom til mat og rast på Lufsjå hvor vinden tok litt tak, men godt innpakka Jerven sekk blei det “helt greit” og matpakka smakte bedre enn noen gang. Ja, denne gangen var det helt tradisjonell “flatklemt” matpakke, men med kjempegodt hjemmebakt brød. (Oppskrift følger seinere) På resten av turen var føret “greit”, men det skal sies at det var luksus å møte oppkjørte løyper på Slepeskardet! Kreftene holdt god og vel, selv med en lyske som krangla litt og Mr T stod klar med bobler i glasset når vi kom til hytta. Det glasset smakte jeg love!!! Var sliten, men absolutt ikke utslitt.

Men for en opplevelse! Det var som å gå i en “drøm” av det vakreste du kan tenke deg. Glitrende hvitt, blå himmel, sol og plutselig kommer Gaustadtoppen frem som en skulptur i det fjerne. Det kan ikke beskrives med ord og er pur lykke!  Lykke følelse er jo ikke en varig tilstand, det er øyeblikk som kommer i korte sekvenser og som kanskje blir sjeldnere med åra, men underveis på denne turen smakte jeg godt på lykke følelse og turen ble definitivt “påskens vakreste eventyr”, selv om jeg har hatt mange fine turer.

 

Lekkert

 

 

Dette var en aldri så liten personlig seier og jeg er definitivt “tent” på flere fjelleventyr. Jeg er imidlertid avhengig av turfølge, er både litt pinglete og redd for å begi meg på nye turer, nye steder og nye opplevelser aleine. Det blir mange aleinedager/helger når Mr T setter støtet inn på trening (det er allerede godt i gang for øvrig) og jaktprøver med den minste firbeinte “håpefulle”, så gi beskjed om det er noen flere som kunne tenkte seg fjelleventyr med følge 🙂 Og en STOR takk til Mrs S for at du inviterte meg med på denne turen, jeg er evig takknemlig❤️

En god 2 påskedag i vindværet til dere alle 🙂 xoxo, Lise

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg