Kanongod Italiensk Fredda’s pizza

Selv om jeg ikke er noen pizzadigger, så kjøpte vi pizzastein når vi flytta inn for snart et år siden. Vi kjøpte Gaggenau steikeovner og ble invitert til Oslo på “kurs” i hvordan bruke disse ovnene. Det kurset kan vi jo trygt si at ble relativt dyrt (var vel det som var meninga med dette “kurset”…….. godt lurt…….) og vi endte opp med pizzastein med eget steikelement og pizzaspader. Men det har faktisk blitt brukt ganske ofte! Det som er helt konge er at pizzaen steikes på 4-5 minutter på 300 grader og det blir skikkelig sprø bunn. Det er pizzaen sin det!!!!

Det går an å kjøpe pizzasteiner til en relativt lav pris (uten eget element) og kjører du på max temperatur tror jeg at resultatet blir rimelig bra. Eks: https://bakerenogkokken.no/bakestenovnssten/?msclkid=416d09e0309c196ada3657a7bfc9c355&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=P%20-%20S%C3%B6k%20-%20Kategori%20-%20K%C3%B6ksredskap%20-%20Exact&utm_term=Pizzastein&utm_content=Pizzastein&type=pizzasten

Lenge siden vi har lagd pizza nå, er jo egentlig litt “utafor” menyene vi kjører om dagen…Men vi fant ut i går at “nå var det dags” 🙂

Det blir ofte en “mannepizza” og en “damepizza”, om vi ikke har barnebarn på besøk som så klart for lage sin egenkomponerte.  ALLTID pepperoni for Mr T (utrolig dårlig fantasi, men liker du det, så liker du det….), jeg er mer på serranoskinke, ruccula, pinjekjerner……men i dag tok jeg en liten “vri”. Er utrolig glad i artisjokkhjerter og prøvde å “kopiere” den jeg sist fikk på Machmanns på Skøyen. Ikke helt identisk, ble litt smakløs, men god da….om jeg hadde laget pizzasausen fra bunnen av tror jeg det hadde blitt helt innertier. Eksempel på gode pizzasauser: http://parmesan.no/pizzasaus/

I går kjørte vi en enkel variant; pizzasausen fra Mutti er veldig bra. Gadd ikke styre med hjemmelaget pizzasaus på en skvisa fredagskveld hvor jeg etter å ha kommet hjem fra 2 dager på Norefjell dro rett til Heddal i Telemark for å se på bursdagsgave til “minstemann” som skal feire dagen sin i morra.

Vi kjører konsekvent pizzadeig oppskrifta fra Coop som er kanonbra: https://coop.no/mega/hjemmerestauranten/slik-lager-du-pizza-som-i-italia/

Fyll til “mannepizza”:

  • Ferdig revet mozarella ost
  • Pepperoni
  • Tomater
  • Noen skiver rødløk
  • Tørka oliven fra Machmanns (kanongode!!!)

Fyll til “damepizza”

  • Ferdig revet mozarella ost
  • 1 hel mozarella i skiver
  • Tørka oliven fra Machmanns
  • Tynn, kokt skinke
  • Hermetiske artisjokker, i skiver
  • Frisk Basilikum
  • Frisk ruccula

Kveldens dom; litt smakløst. Så jeg kjørte på med salt og pepper, Mr T kjørte på med litt chilisaus. Vi må bare eksperimentere litt mer om hva som skal til for å “gjøre susen”, men kan nok være at svaret ligger i sausen………

»Mannepizza» dekorert med vinkork……ja, ja…….

I dag skal jeg ha en rolig hjemmelørdag, Mr T skal selvfølgelig til fjells å trene Pascal og Phi. Eneste jeg har på programmet er konsert på Kongsberg Musikkteater for å høre på “KV musikken”. De konsertene pleier å være utrolig bra og i dag vet jeg de skal spille min favorittmarsj: “Bojarenes inntogsmars” av Johan Halvorsen + mye annet kult. Det er korpsmusikk på høyt nivå og er langt fra “vanlig” korpsmusikk. Kan anbefales!!!

Ha en fin lørdag uansett hvordan du velger å bruke den 🙂 xoxo, Lise

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg