Hjemme-aleine-hytte-påske

Hallais godtfolk,

Ny dag og nye muligheter, selv om jeg har gått litt inn i selvmedlidenhet akk nå. Påsken er bedre enn for 1 år siden når vi ble forvist og undertegnede ble i overkant “hundset” med sine blogginnlegg, (ikke lest? du finner de her og her. Jeg ble skikkelig “uthengt” med mye ufine kommentarer på  FB – “vi som har hytte på Vegglifjell” og så høy temperatur på siden at den måtte stenges ned en periode), nå kan vi jo i det minste bruke hytta, men ingen på besøk. Så jeg er litt trist og lei meg for at påsken med barn og barnebarn måtte skrinlegges nok en påske. NEIDA til dere som tenker at nå sutrer «hyttefolket» igjen, jeg sutrer vel ikke mer enn de fleste (generelt sett kanskje mindre), men det er lov å være litt lei seg. Kjøtt og blod jeg som alle andre 400 000 husstander som eier ei hytte og de som ikke har ei hytte og som ikke kan ha besøk av sine nærmeste.

Nåvel, skal ikke begynne å “fyre opp” at både hyttefolk og Tesla eiere er “et eget folk”, men en kan saktens undres hva denne stigmatiseringa bunner i…… spalteplass får de ihvertfall!

Økedøgna fortsetter og med bursdag i hytteheimen på søndag, måtte det jo bli et aldri så lite bursdagsmåltid! Marsipankake til frokost (ikke hjemmelaget og kan ikke anbefales til frokost uansett hjemmelaget eller bortelaget) og med fin gave fra Wifey! Mr T har i løpet av sitt 59 årige liv (hvorav ca 40 som jeger) skutt en-1 tiur. Det skjedde sist høst og det gikk ikke upåakta hen…….. Makan til glede og opptur har jeg vel nesten aldri sett. Stussa egentlig på at han ikke kontakta Laagendalsposten for et første sideoppslag, selv om han publiserte godt på andre måter (i vitners nærvær). Uansett, han fikk av meg en sabla fin fin kniv laget av Dalens Knivbu og jaggu fikk jeg knivmaker til å felle inn en tiur i skaftet. Om det blir flere tiur’er håper jeg at det kan felles inn en ny per tiur, statistisk vil det imidlertid bare bli en om han ikke knaller til når han blir nærmere 100……

Flott kniv fra Dalens Knivbu. Skaft med støtten av mammut, en liten Tiur og motiver for en fuglejeger på knivbladet

Da burde det nok vært tiur på menyen i går, men det ble det ikke. Her ble det Braisert Lammeskank (Ordet braisere kommer fra det franske ordet “braisèr”, som beskriver en teknikk der man først bruner råvarene for så å tilsette væske slik at de blir varmebehandlet i gryte under lokk i ovn) og det får du oppskriften på her:

 

Braisert Lammeskank med potetstappe(2 pers)

  • 2 stk lammeskank
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • vann med oksefond så det dekker (nesten)
  • 3 stk gulrot i staver
  • 1 stk persillerot i staver
  • 1/4 sellerirot i staver
  • 2 stenger selleristang
  • 0,5 stk rødløk i båter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 3 stk laurbærblad
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss hvetemel
  • noen  kvaster timian
  • salt

 

Mandelpotetpure

  • 300 g mandelpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss smør (eller hvor mye smørsmak du liker, jeg tar godt i…..)
  • salt og pepper etter smak

 

Salte og pepre skankene godt og fres i en gryte. Sett til side. Skrell og kutt grønnsakene og fres dem godt i smør og legg så i skankene. Hell over tomatene, rødvin, balsamicoeddik, krydder og vann med oksefond helt til skankene er nesten dekket. Dryss over hvetemelet. Sett på lokk. Bruk evt en ildfast form som du dekker helt til med aluminiumsfolie så det er tett.
Sett gryta eller formen midt i ovnen på 160 grader i ca. 3-4 timer, eller til kjøttet har løsnet fra beinet. Har du god tid, kan du øke tiden og gå ned på temperatur. Eks kan du sette det på 130 grader på morr’an, gå på skitur eller gjøre noe annet du har på “tapetet” og de er ferdige til du skal spise på kvelden. Husk at kjøttet skal løsne fra beinet, gjør det ikke det, booster du opp temperaturen til ønsket resultat.
Sil kraften over i en kjele, eller en stekepanne med høye kanter, dette for at reduksjonen skal gå raskere. La kraften koke til mengden er nede i 1/3. Sil så sausen og smak til med salt. Jevn med litt maizennajevner hvis du vil ha en litt tykkere saus.

Lag mandelpotetpuré: Skrell potetene og del i to. Kok potetene møre og damp dem tørre. Mos dem, tilsett fløte, sennep, smør og krydder og rør godt.

Server skankene med saus, rotgrønnsakene fra gryta og mandelpotetpuré. Fortreffelig påskelam for to og Bon Apetité!

Delicious!!

Sola skinner og vinden river i kasta, men får bare komme seg ut i løpet av dagen uansett. Fortsatt god dag til dere! Xoxo, Lise

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg