«Camp Korset» en vindfull natt

Det siste året har jeg vært mer fysisk aktiv enn noen gang. Og med det kommer ønsket om å utfordre meg sjøl på andre måter enn «vanlig» trim/trening. Langturer på vidda, telttur sommer som vinter og å sove ute i allslags vær (nesten).

Jeg har hatt mange turer forbi Korset (for de uinnvidde er dette et historisk minnesmerke i Kongsberg som du kommer til ved å følge Korsveien fra Funkelia mot Knutehytta/Knutetoppen)i vinter og har lenge hatt en drøm om å sove ute i hengekøye der, opplevelsen av  å “sveve over byen” som tindrer under deg. I går ble det en realitet; 3 generasjoner Jørgensen har hatt et fantastisk, men vindfullt døgn i hengekøye. Der er det sittebenk og bord + gapahuk også (den ble redningen når vindkulene ula rundt øra). Så veldig tilrettelagt, men det er kun mulig å komme seg dit til fots eller på ski, så det er litt pes med alt som skal fraktes, særlig når undertegnede skal ha med «alt hu har» og litt til!

Er rimelig mye som skal planlegges og når en er “førstereisdame” på en sånn tur, må det forberedes. Har lest en del og får gode råd og hjelp fra sjølvaste Mr T (som har liggi i knappetelt og ellers vært på en del teltturer). Utstyret må være i orden og når vi i tillegg har med en 8 åring, må vi være helt sikre på at det ikke blir skummelt og kaldt. Fordelen på Korset er at der blir det aldri helt mørkt, lysene fra byen vil gi lys selv om det er bekmørkt. “Mor sjøl” hadde en rimelig fullpakket pulk med alt utstyr som notert. I tillegg skal vi jo kose oss med mat, trenger ikke å bli klein mat på primus!

Ankomst «Camp Korset»
Ankomst «Camp Korset»
Camp rigga

 

Selvfølgelig med bobler

Middag: Biffsnadder med bearnaisesaus. Pre preppa hjemme og bearnaisesaus pre preppa fra butikken. Litt tid på primusen og sausen varmet i vannbad på kaffekjelen, ble et herremåltid!

Biffsnadder på gang

 

Til dessert hadde vi bålstekte bananer med melkesjokolade, vaniljekesam og hakka pistasjnøtter. Også lurte jeg med meg litt sitronmelisse for “pønten’s skyld”.

Bananer på bålet, utrolig godt!

 

Til frokost ble det amerikanske pannekaker med akasiehonning, vaniljekesam og pistasjnøtter. Røra preppa hjemme og fiks ferdig på plastflaske.

Bedre frokost kan det ikke bli!

Ellers var det en rimelig full utstyrsliste:

Hengekøyer

Madrass

Sovepose

Oppblåsbar pute

Sitteunderlag/reinskinn

Jerven duk

Propan

Ved

Øks

Spade

Stifter

Lyslenke

T-lys

Fakler

Opptenningsbriketter

Tenner

Hodelykter

Vann

Aluminiumsfolie

Snacks

Drikke

Saft

 

Stekepanne

Kaffekjele

Papp asjetter

Plastglass

Engangsbestikk

Stekespade

Tørkerull

Dopapir

Våtservietter

 

Ulltøy til å sove i

Ekstra tøy og skifte

Ekstra støvler

Powerbank

Kamera

Portabel høyttaler

Sovemaske

Tannbørste

 

 

Neida, vi manglet ingenting!

Søvn på natta ble ikke helt optimal i vindkasta, men frøys kun på føttene og kan leve med både slit med pulk, dårlig søvn og litt i overkant mye vind når opplevelsene er uforglemmelige!

Når du våkner til dette……Vakreste soloppgang ever!
Og når du er på tur med de beste❤️

 

Kunne jo lagt til et helt album, men tenker at nok får være nok. Men at det blir flere hengekøyeturer; garantert! Selv om kroppen har en smule slitasje i dag etter å kjempe for å trekke pulken opp til Sachsen😝💪 Ha en fin søndagskveld folkens! Xoxo, Lise

4 kommentarer
  1. Ser helt herlig ut, er selv fra Kongsberg og kjenner stedet godt. Skaff deg en «artic bedding» som du kan legge underlag, sovepose og reinskinn inni ferdig oppredd. Festes oppe på pulken. Bra ski. God tur videre.👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg