59 og Sugar Daddy – NOT!

Jada, bursdag i dag. Hele 59 og ett år igjen til 60…. HJÆLP!!! Trøster meg med at alternativet er dårlig; om vi ikke har bursdag er det rimelig svart og pennalet er ikke for meg ennå om jeg skal velge sjøl…. Jeg nyter tilværelsen til fulle når jeg er i form og håper jeg skal ha mange gode år foran meg hvor jeg kan ha samme aktivitetsnivå og glede over LIVET SJÆL!

Har hatt en super dag; alle mine ❤️ rundt meg og en flott skitur i fjellet. Hatt “afterski” på “las verandas” på hytta. Kake, nydelige blomster, champagne, Aperol Spitz, musikk quiz, ablegøyer og høy stemning. Kan en bursdag bli bedre???? NOT!

Kid’sa fikk jammen hu mor til å posere i dag tidlig, junior har jo gitt meg et nytt “nick name” – Sophie Elise, uten sammenligning for øvrig blir det mye moro ut av det. Og det ble jo litt av et innlegg. “Junior” posta på Insta:

 

Joda, morsomt og bra MEN; Sugar Daddy, what the heck????

Definisjon:

En moderne SugarDaddy er en suksessrik og sjenerøs mann som har lyst til å skjemme bort, tilby finansiell hjelp eller gi gaver til en yngre og attraktiv person til gjengjeld for et vennskap eller et forhold.

Her er det nødvendig å parkere litt:

  1. Jeg trenger IKKE finansiell hjelp!
  2. Jeg er IKKE yngre enn Mr T; han er yngre enn meg. Det hender at jeg får gaver av Mr T da (hva ellers har vi en mann for…..?)
  3. Gjengjeld for vennskap el forhold? …… Tja, spørs hva en legger i det……

Med andre ord; “Junior” bomma litt her, men ble jo uansett en morsom greie, godt at hu på 59 ikke er spesielt selvhøytidelig og tåler en “på kanten”.

Nå er grillen fyra opp og i kveld blir det spareribs kokt i bayer med BBQ glaze før steiking med godt tilbehør. Life rules folkens, nyt hver dag, hvert øyeblikk og kos dere med de beste!!! Nå er de yngste i gang med “danseleken” – Gagnam Style, ikke noe sak men hyggelige aktiviteter når tante Marie er pedagogisk leder i barnehage og et “oppkomme” av aktiviteter for to små damer på 8 og 10! Gjett om det er favoritt tanta🤩

 

 

Takker for øvrig for alle hyggelige bursdagshilsener på FB, setter umåtelig pris på det. Ønsker dere alle en flott kveld! xoxo, Lise

 

Hytta leies ut!!!

God ettermiddag godtfolk.

Jeg sliter fortsatt litt med å få tilbake skrivekløen. Er fortsatt ikke helt i form, men nå er utredning i gang, så jeg håper det skal kunne komme på plass operasjon eller behandling som kan hjelpe. Var på Unilab i går, tok både røntgen og MR av alt fra hoftene til og med nakken. Telefonkonsultasjon med Oslofjordklinikken til tirsdagen. Om det ikke blir ny operasjon, blir det NIMI for videre utredning. Det skjer i hvert fall litt, da øyner jeg HÅP! Ikke lest om plagene mine? det kan du gjøre HER.

Men nå; hytte, helg og hele familien = glede! Fortsatt skiføre, men blir nok siste turen i år denne helga her. Har jobbet fra hytta i dag og nå har jeg rigget alt klart til hele “hurumheia” kommer. Blir så kos å være samlet hele gjengen igjen, første gang siden Korona og regel om 5 sammen. Joda, vi har vært mer en 5 sammen ved et par anledninger i samme rom, men ingen overnatting eller hyttehelg.

Vi har i tillegg bestemt oss for å leie ut hytta nå. Er jo mange som ønsker å reise bort i ferier og helger, og over landegrensene kommer vi nok ikke på lang tid ennå. Så vi tenker at dersom andre kunne ønske seg en hyttehelg eller uke, så rigger vi til for det. Så om dere kjenner noen som er på jakt etter hytte er det bare å formidle! Annonsen ligger på Finn.no

Hytte ved sjøen skal du ha griseflaks for å leid nå, men ser at fjellhytter fortsatt er mulig. Forstår jo at sjøen lokker i sommermånedene, men jammen kan fjellet være bra på sommeren også!

Så da har jeg jo tatt litt bilder da. La kanskje ikke heeeele sjela mi i fotokunsten og mye lys inn av vinduene som gjør det en smule krevende å få til gode bilder.

 

 

 

Ellers så var jeg bedt bort for første gang siden Unntakstilstanden i går. Et veldig hyggelig damelag med vinsmaking og ja, det ble mye skravling og latter, deilig, befriende! Tok til og med på meg kjole, så utrolig deilig å “pønte” seg litt! Går rundt i overbehagelige klær hver dag, er jo ikke så mange å kle seg opp for på et hjemmekontor….. Godt at det løsner litt nå, vi trenger det! Ellers har jeg litt “krutt” på lager til noen innlegg, så det kommer nok litt smått om senn….

Ha en fin fredda folkens, nyt helga! xoxo, Lise

Det er helt klart at smaken er som baken

God kveld godtfolk, håper dere har hatt en fortreffelig helg. Været ble langt bedre enn forhåndsmeldt, noe som gjorde at vi valgte bort hyttehelg til hjemmehelg, litt synd, men har uansett hatt en fantastisk flott helg her hjemme også.

Frokost hos min gode venninne på Gran Søndre i Sande i Vestfold i går (gårdsbutikk, kafe og catering), før Mrs A og jeg tok en liten bytur til Tønsberg. Er bare så godt å få lufta seg litt i disse dager! I dag 4 timers tur i Kongsbergskauen/fjellet med Mrs A, gått hjemmefra og til Sachsen, ikke så langt i kilometer, men mange høydemeter opp, så blodpumpa dunker godt underveis, medbrakt niste og hjem igjen. Bare så deilig å komme ut på tur!

Så var det disse bildene jeg ønska en liten avstemming på da. Det ser ut som bilde nr 2, med en knapp margin vinner (tror det ligger an til 17/15 om jeg har telt riktig). Da kan jeg avsløre at det bildet liker ikke jeg i det hele tatt, så smaken er definitivt som baken – delt.…… Jeg er helt klar på at bilde nr 1 har en mystikk og dybde, hvor vannet får en sentral rolle, mosen rundt er “duset” og ja, det er kanskje litt mørkt (men så er jeg litt mørk i mitt indre kanskje…..), men uansett det var jeg strålende fornøyd med! “Vinneren”; bilde nr 2 er altfor fargerikt for meg og jeg tror jeg kjørte “kontrast filter” på det bildet. Det er jo sånn at en ikke husker hvordan du har stilt inn for det ene bildet kontra det andre, men det var det siste bildet jeg tok og mener det var med “kontrast”.

Men jeg fikk en telefon fra fotograf Grønlund som sier de bevingede ord; et bilde handler om hva du sjøl liker når du tar et bilde og ikke om “regler” og nødvendigvis hva andre mener, den er din egen følelse for et bilde som teller. Men uansett; takker masse for at dere engasjerte dere selv om det ikke gikk i min favør på “mitt” bilde…..

Hadde ikke kamera på tur i dag (Mrs A hun har ikke tid til sånt, her skal det TRIMMES), men var en flott liten trestamme i et vann hvor isen delvis lå som jeg måtte ta noen bilder av med mobilen. Fint det også da……, flotte linjer og denne mosegrodde stubben.

 

 

Ha en fin søndagskveld, mandag i morra; ny dag og ny uke! Sjøl er jeg spent på hva MR og røndtgen vil gi av resultater kommende uke, deretter konsultasjon med OsloFjordklinikken. Oppdatering kommer etter hvert! xoxo, Lise

Trenger en liten avstemming her folkens

1 mai og våkna til snø, neida ikke store mengder, men et lite “flor” og forøvrig kald dag hvor planer om utearbeid ble skrinlagt og ble erstatta med en rolig dag med småpusling. Allikevel en tur på nye stier i nærområdet med Mr T, de firbeinte og kamera på slep.

Jeg har ikke jobbet mye med kameraet og må skjerpe meg skikkelig. Men jeg syntes det er en smule krevende å sette seg inn i og forstå hvordan dette kameraet skal brukes. Jeg begynte jo på kamerakurs, men det ble med en kveld så kom Covid 19. Har også meldt meg inn i Kongsberg Kameraklubb slik at jeg skal lære mer, men er jo lite aktivitet nå. Uansett, i dag syntes jeg at jeg har tatt det beste bildet, -så langt, men regner jo med at jeg skal utvikle meg mye, mye mer og få til noen skikkelig gode bilder etterhvert. Først og fremst er jo saken å finne et motiv, jeg orker ikke drive å ta bilder i hetty og pletty, selv om det sikkert er lurt for å bli kjent med kameraet. Så jeg speider hele tiden etter motiv eller situasjon som kan være bra, eller mer enn bra. Uansett, fant en vakker liten vannåre med flott, grønn vegetasjon rundt og tok maaaange bilder med forskjellige innstillinger og det ble mange fine, men altså ett som er min klare favoritt. Så er smaken som baken; Mr T og jeg er uenig om hvilket som ble det beste, så nedenfor er ett min favoritt og ett Mr T’s favoritt. Her skulle det vært morsomt med en liten “meningsmåling” så fint med litt hjelp fra dere; hvilket er best?  Bilde 1 eller bilde 2? Skal ikke røpe hvem av oss som liker hvilket før jeg har fått noen meninger 🙂

Bilde 1

Bilde 2:

 

 

Så tar jeg jo litt bilder innendørs også. Jeg er veldig glad i blomster og må alltid ha avskårne blomster inne. Mine desidert 2 favoritter er Cala og Pioner. Og jammen fikk jeg begge deler når jeg handlet blomster til helgen. Måtte bli noen bilder da:

 

 

Er som dere sikkert har forstått glad i å ta bilder av mat også. Jeg har prøvd meg mye frem for å få til det på en god måte og syntes etter hvert at jeg får til det rimelig bra. Bildet nedenfor liker jeg godt. Det er som dere sikkert ser kamskjell, som ligger å godgjør seg i en marinade.

 

 

Ikke ofte det er ferske kamskjell på butikken, men i går var det utrolig mye bra skalldyr og det ble i tillegg østers, kreps og reker også. Oppskriften jeg brukte på disse kamskjellene var for øvrig utrolig bra. Kan definitivt anbefales og oppskrift finner dere HER.

 

Så er det fredda’n i dag og fortsatt helg i vente. I dag tror vi at vi kliner til med en real burger og det blir jo som det er for de fleste om dagen; en rolig kveld. Kos dere godtfolk og husk å kommenter bilde da 🙂 xoxo, Lise